045-121 5091  |     asiakaspalvelu@decorahouse.com

Decora House - Juhlat joka päivä

Meidän tarinamme

Mitä tapahtuu, kun laitetaan yhteen sosiaalipsykologi ja artenomi sekä ympärille yli 4000 erilaista, toinen toistaan kauniimpaa juhlahärpäkettä?
- No tietysti Decora House!

 

 

Katja

Decora Housen perustaja ja omistaja, YTM, kolmen lapsen äiti, innostuksen ja intuition voimalla toimiva esteetikko. "Rakastan juhlien järjestämistä, kauniita asioita, salsaa, Barcelonaa, puutarhanhoitoa ja tietysti perhettäni. Päiviini sisältyy paljon naurua, liikettä ja välillä kohellustakin - vähintäänkin elämänmakuista elämää! Luotsaan Decora Housea ja omaa arkeani ajatuksella “Do what you Love. Love what you Do.”

 

Sini

Vaatetusalan ammattilainen, joka ei pysy lokerossaan vaan lumoutui verkkokaupan maailmasta."Elän kliseistä elämää, johon kuuluu aviomies, koira, omakotitalo sekä farmariauto ja voin ylpeänä sanoa rakastavani sitä kaikkea! Kauniit asiat, pienet yksityiskohdat, luova hulluus ja nauraminen tekevät päivistäni mielekkäitä. Niin työssä kuin arjessakin elän ajatuksella, että pyrin tekemään sitä mitä haluan, enkä sitä mitä voin."  (Sini on äitiyslomalla)

 

 

 

Jo 10 vuotta juhlat joka päivä!

 

Decora House on syntynyt rakkaudesta juhliin, kauniisiin asioihin, hauskanpitoon ja rentoon yhdessäoloon. Yhden naisen pienestä ideasta, josta puolivahingossa tulikin isompi juttu. Tarina alkoi Pirkkalassa keväällä 2007 ja tänä vuonna juhlimme 10-vuotissynttäreitämme!

 

 

“Idea verkkokaupasta sai oikeastaan alkunsa jo kesällä 2006, kun olin juuri synnyttänyt toisen lapseni. Olin palannut synnytyssairaalasta kotiin ja yhdeksän päivän päästä synnytyksestä olin lupautunut toimimaan kaasona hyvän ystäväni juhannushäissä. En ollut voinut osallistua häiden järjestelyyn paljoakaan, joten käytännössä ainoaksi tehtäväkseni sain hääsaippuakuplien hankkimisen paria päivää ennen häitä. Tuolloin ei vielä ollut montaakaan suomalaista hääverkkokauppaa, ja tilaaminen niistä tai ulkomailta olisi ollut muutenkin aivan liian myöhäistä. Ainoa vaihtoehto oli siis kiiruhtaa imetysten välissä hormoonihuuruisena, hiestä valuvana nyt jo edesmenneeseen Tiimariin ja ostaa sieltä riemunkirjava värivalikoima lasten saippuakuplapulloja. Lasten saippuakuplapullot eivät olee kovin tyylikkäitä hääjuhlaan, joten päätin tuunata niitä hieman: Häitä edeltävänä iltana askartelin ja liimasin pullojen kylkeen isot kultaiset sydämet ja menin tyytyväisenä nukkumaan. Aamulla minua odotti ikävä yllätys: Lähes kaikki sydämet olivat räpsähtäneet yön aikana irti! No ei muuta kun äkkiä teippailemaan niitä kiinni - ja lopputuloksen voi jokainen kuvitella. Itse hääjuhla sujui ihan mukavasti vauvan nukkuessa lähes koko ajan, ja saippuakuplatkin tuli puhallettua hääparin kunniaksi.”


 

 

 

 

 “Seuraavana keväänä oli mieheni muutaman kuukauden vailla työtä, ja työnhaun lisäksi hän alkoi kiinnostua verkkokaupan mahdollisuuksista. Hän pisti tuulemaan ja syksyn tultua hänellä oli jo uusi työpaikka ja lisäksi oma verkkokauppa toiminnassa. Ja koska mies vietti kohtuullisen paljon aikaa tietokoneen äärellä, alkoi minuakin kiinnostaa mitä netistä saattaisi löytyä - eivätkä pienet lisätulotkaan olleet pahitteeksi äitiyslomalla ollessa. Aloin tilailemaan monenlaisia tuotteita eBaylta ja myin niitä edelleen Huuto.netissä; mm. lastenvaatteita, irtoripsiä ja lastentarvikkeita. Vuorasin vauvalle tyynyistä mukavan pesän näppiksen ja itseni  väliin ja siinä imettäessä oli hyvin aikaa surffailla netissä. Ja poikakin oli hyvin tyytyväinen! Puolen vuoden aikana sain kerättyä kaikenlaisen pikkutavaran myynnillä alkupääoman yrityksen perustamista varten, ja tuolla alkupääomalla ostin ensimmäisen kannettavan tietokoneeni.”

 “Pikkuhiljaa minulle alkoi kirkastua idea yrityksestä ja sen tuotevalikoimasta, ja päätin alkaa myymään sekä hää- ja juhlakoristeita että piensisustustuotteita. Idea hääkoristeisiin oli tullut edellisen kesän juhannushäistä - halusin tuoda Suomeen kauniita ja laadukkaita hääkoristeita ja -tarvikkeita, jotka voisi tilata netistä nopeasti ja vaivattomasti. Halusin auttaa ihmisiä tekemään juhlistaan upeat ja omannäköiset mahdollisimman helposti, ilman erityisiä askartelutaitoja ja siihen käytettyä aikaa. Ja ylipäänsä innostaa muitakin juhlistamaan pieniäkin merkkipäiviä, steppejä ja onnistumisia elämässä. Kaveripiirissä minut tunnetaan aktiivisena juhlien järjestäjänä, joten oli luontevaa alkaa myydä itselle mieluisia ja juhlien maailmaan liittyviä tuotteita. Sisustustuotteet tulivat mukaan yksinkertaisesti siitä syystä, että pidän sisustamisesta ja kauniista asioista. Decora House -verkkokauppa avautui huhtikuussa 2007. Kaupan ulkoasu ja valikoima on elänyt ja kasvanut vuosien myötä, kuvassa hieman historian havinaa :)

 

 

 

 

 

 “Muistan vieläkin sen riemun, kun eka verkkokaupan tilaus napsahti ruudulle, ja siitä se sitten lähti! Verkkokaupankäynti oli minulle aluksi rakas harrastus jota tein äitiyslomalla lasten- ja kodinhoidon ohella. Palattuani äitiysloman jälkeen töihin yliopistolle pyöritin verkkokauppaa iltaisin ja öisinkin vaipanvaihdon, ruoanlaiton ja pyykinpesun keskellä. Jälkikäteen mietin, että miten aika ja energia oikein riitti kaikkeen siihen! Välillä olin kuolemanväsynyt ja mietin onko tässä mitään järkeä, mutta jos jostain on oikein innostunut, niin se palo vaan vie eteenpäin ja tunteja ilmestyy lisää vuorokauteen jostakin. Kolmas lapseni syntyi keväällä 2009 ja oikeastaan siitä alkoi Decora Housen varsinainen saga.. Sana oli lähtenyt kiertämään morsianten ja muiden tyytyväisten asiakkaiden keskuudessa, sillä tilauksia alkoi tulla tuona kesänä niin paljon että pieni puuhastelu alkoi tuntua oikealta työltä. Lasten sänkyjen aluset, kaappien päällyset ja muut mahdolliset säilytystilat kotonamme alkoivat täyttyä pahvilaatikoista ja jouduimme vuokraamaan varaston omille tavaroillemme. Hääkoristeet puolestaan pysyivät kodin tiloissa jotta pystyin toimittamaan ne helposti asiakkaille. Koko perhe oli hieman ihmeissään, että mitä tässä oikein tapahtuu, mutta muistimme iloita jokaisesta pienestä onnistumisesta ja isommasta askeleesta.”

 

 “Yrittäjyys vei minut totaalisesti mennessään ja parin vuoden päästä oli päätös mielessäni kypsynyt: Halusin ryhtyä päätoimiseksi yrittäjäksi ja irtisanouduin vakituisesta työpaikastani. Äitiyslomat oli pidetty, lapsilla päivähoitopaikat ja minulle oli päivänselvää mitä halusin tehdä. Tottakai sitä, mistä nautin eniten! Uuden ideointia ja trendien tuomista Suomeen, ihmisten kanssa työskentelyä, myyntiä ja markkinointia, kirjoittamista - ja kaikki tämä kauniiden tuotteiden ja hyväntuulisten ihmisten ympäröimänä. Kun vapauduin kellokorttielämästä, pystyin alkaa kuuntelemaan ja toteuttamaan omaa sisäistä rytmiänikin paremmin. Arkiaamuni alkavat metsälenkillä, salilla hikoillen tai kaverin autotallissa salsaten, ja päiväunet nukutaan silloin kun siltä tuntuu - ja vain suinkin töiltä pystyy. Ja jos keskellä yötä tulee helmi idea, niin sitä sitten työstetään saman tien kun on hyvä flow päällä.”

 

 

 

 “Vuokrasin ensimmäiset kodin ulkopuoliset toimitilat yritykselle v. 2011 ja palkkasin ensimmäisen työntekijän vuotta myöhemmin. Sisustustuotteet olivat jääneet valikoimista pois jo aiemmin, kun tein päätöksen keskittyä juhlakoristeisiin ja kattaustarvikkeisiin. Häiden lisäksi aloimme myymään koristeita myös muihin juhliin, mm. ristiäisiin, lastenjuhliin, teemajuhliin ja yritystilaisuuksiin, ja Decoran tiimi tekee uusia aluevaltauksia jatkuvalla syötöllä. Avasimme verkkokaupan lisäksi myymälän ja showroomin v. 2012 ja jälleenmyyjille tarkoitetun Koristetukun v. 2013. Merkittävä saavutus ja huomionosoitus oli, kun voitimme valtakunnallisen Vuoden 2015 Hääyritys -kilpailun Somistus, askartelu & painotuotteet -kategorian. Se tuntui ihan älyttömän hyvältä! Syksyllä 2016 muutimme uusiin tiloihin, joissa saamme koko valtavan tuotevalikoiman esille ja myymälässämme asiakkaat pääsevät heti juhlafiilikseen!”

 “Tässä eräänä päivänä muistin, että lapsena haaveilin somistajan ammatista, vaikka sosiaalipsykologiksi päädyinkin. Ympyrä on siis ikään kuin sulkeutunut, sillä nythän olen tuossa toiveammatissani, muutaman mutkan kautta. Yrittäjyys ei missään nimessä ole pelkkää ruusuilla tanssimista, vaan pääasiassa raakaa työtä, lukemattomia valintoja, epävarmuuden ja stressin sietoa ja välillä aika yksinäistäkin puuhaa. Ensimmäistä kesälomaani yrittäjänä sain lisäksi odotella muutaman vuoden, mutta se kannatti. Kaiken tämän korvaa se, että jokainen päivä tunnen suurta iloa ja kiitollisuutta yrityksestäni ja pienistäkin onnistumisista. On hieno tunne lähteä aamulla töihin mukavien ihmisten kanssa sillä ajatuksella että kaikki on mahdollista - mitähän kivaa tänään tapahtuu?”

 

 

 "Todella tärkeää yritystoiminnan kehittymisen kannalta on ollut löytää ympärille samanhenkisiä kumppaneita, ja Decora Housella onkin tällä hetkellä idearikas ja aikaansaava huipputiimi koossa! ISO KIITOS maailman parhaat työntekijät Sini ja Inga, rohkea mentorini Sanna, aina yhtä hauska häämessukonkari Marika, monessa vaiheessa apuna olleet vanhempani, tietoteknistä hätäapua tarjonnut veljeni ja tietysti rakas mieheni A-J sekä kaikki muut jotka ovat uskoneet minuun ja Decora Houseen ja joiden kanssa minulla on ilo jakaa työpäiväni. Kiitos myös ihanille asiakkaille, yhteistyökumppaneille sekä FB- ja Instayhteisöllemme.”