Oletko jo aloittanut jouluun valmistautumisen? Onneksi valmistelun voi aloittaa koska vain! Koristele koti, mökki, mummola tai anoppila tunnelmalliseen jouluasuun mielesi mukaan. Oletko jouluttaja, joka vannoo vanhan ajan joulun henkeen ja koristelee kodin pellavan ja punaisen sävyihin? Luotatko joulutunnelman löytymiseen kenties perinteisen punaisen ja kullan yhdistelmästä? Haluaisitko tänä vuonna ripauksen raikkaampaa ilmettä? Raikkaan talvisen tunnelman luot valkoisen ja hopean yhdistelmällä. Tänä vuonna trendikäs pastellinsävyinen joulu nostaa pintaansa muiden teemojen rinnalla. Kokeilisitko sittenkin sisustaa joulukodin vaaleanpunaiseksi? Meiltä Decora Houselta löydät ihastuttavat joulukoristeet ja joulupöydän kattaustarvikkeet, joilla sisustat unelmiesi joulukodin. Autamme sinua toteuttamaan unelmiesi joulukattauksen, paketoimaan kauniit joululahjat, valaisemaan pimenevät illat ja odottamaan joulun saapumista. Kun kynttilät palavat, ilta hämärtyy, kuusi tuoksuu ja läheiset ihmiset ovat ympärilläsi, olet laskeutunut joulumaahan.

Herkullisten piparien tuoksu kantautuu nenän vartta pitkin ja jouluvalot valaisevat tunnelmallisesti hämärtyvää iltaa. On aika koristella unelmiesi joulumaa! Vanhan ajan joulun henkeen kuuluu ehdottomasti Rustica juuttikaitaliina (5 m) ja punainen kaitaliina (5 m) sekä puiset alustat, joihin voi laittaa tarjolle joulun herkkuja. Voit myös asetella kynttilän ja hieman havuja puisen alustan päälle valaisemaan joulupöytää. Maanläheiset sävyt sopivat hyvin muiden sisustuselementtien kesken. Punaisen ja kullan ystäville löydät meiltä myös kimaltelevan kullan värisen kaitaliinan. Pienillä kultaisilla yksityiskohdilla luot säihkyvää jouluntunnelmaa kotiisi. Kultaiset metalliset tähtikoristeet (2 kpl) ja puiset glitter tähtikoristeet (3 kpl) voit ripustaa juuttinarulla tai kalastajan siimalla ikkunaan roikkumaan. Koristeet sopivat yhtä hyvin joulupöydän koristeeksi. Voit myös somistaa metallitähtiä havuilla ja jouluisella silkkinarulla. Ilahduta jouluasuntoosi saapuvia jouluvieraita kiinnittämällä ulko-oveen tähdenmallinen kranssi.

Puolestaan raikkaan talviseen joulukotiin sopii valkoiset tähtikoristeet (6 kpl) Koristele joulupöytä juuttikaitaliinalla ja valkoisella pitsinauhalla. Ripottele lumihiutale ja timantti konfetteja pöydän pintaan – näin saat säihkyvää ilmettä joulupöytään. Joulupöydän paikat voi merkitä Let it snow paikkakortinpidikkeillä (6 kpl). Valkoisen ja hopean sävyinen joulumaa kruunataan kirkkaalla jäähileellä (50 kpl) ja hopeisella koristehelminauhalla (5 x 1,3 m).

Vai haluaisitko kenties koristella kotisi jouluna pastellinsävyin? Hempeän pastellisävyiseen jouluun kuuluu ehdottomasti kaikki vaaleanpunaiset yksityiskohdat. Aloita kotisi koristeleminen trendikkäällä vaaleanpunaisella ilmapallokaarella (70 kpl ilmapalloja, leveys 4 m) ja lasten suosikeilla, karkkikeppi sekä piparkakku-ukko foliopalloilla. Pastellinsävyiseen jouluun sopii ripaus kullan hohtoa. Ripusta seinälle tai lastenhuoneen katosta roikkumaan Tähdet koristenauhaa (metallinhohto 3,6 m). Joulupöydän tarjoiluihin voi valmistaa pientä jouluista pikkupurtavaa perheen pienempien makuun. Koristele esimerkiksi jouluiset muffinit, piiraat, täytetyt leivät ja lihapullat tähtiaiheisilla Glitter star cocktailtikuilla 6 kpl / kulta. Voit myös valmistaa lapsille omia cocktailtikkuja lisäämällä lasten lemppari herkkuja. Varoitus! Nämä herkut hupenevat hetkessä. Joulupöytään on hyvä varata myös piparkakku-ukko kahviserviettejä 20 kpl. Paketoi lahjat kauniisti suloisiin vaaleanpunaisiin paperilahjakasseihin 3 kpl / mix.

Nyt eletään pimeintä aikaa vuodesta. Kynttilöillä ja jouluvaloilla luodaan joulun tunnelmaa. Valo pimeyden keskellä tuo iloa jokaiseen päivään. Valikoimastamme löydät niin pöytä- ja antiikkikynttilöitä kuin kelluvia kynttilöitä. Valitsetko joulupöytään perinteiset valkoiset antiikkikynttilät (korkeus 25 cm), metallinhohtoisia pöytäkynttilöitä (6 kpl) tai tuikkukynttilät koristeellisilla tuikkukipoilla? Löydät kynttilöitä valikoimastamme useassa eri värissä. Kynttilöiden lisäksi suuressa osassa joulun koristelua on erilaiset jouluvalot. Eukalyptus ja Greenery led-valonauhoilla (2 m) saat koristeltua joulupöydän kauniilla vihreän värisävyillä. Garden of Love ja Copper-valonauhat ovat puolestaan maltillisempia vaihtoehtoja jouluvaloille. Voit yhdistellä valoja kukka-asetelmiin tai asetella ne sellaisenaan ikkunaan, takanreunukselle tai joulupöytään.

Parasta joulussa on lahjojen antaminen läheisille. Lahjojen hankkiminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta säästyy viime hetken kiireiltä. Pakettien ei tarvitse olla ihmeellistä ja arvokasta. Koristelemalla lahjat kauniisti ja kirjoittamalla korttiin pienen tervehdyksen jaat joulun tunnelmaa ympärilläsi. Olemme koonneet sivuillemme kategorian Pakettikortit ja paketointi, josta löydät kootusti erilaisia koristenauhoja ja joulupapereita sekä kortteja lahjojen paketointia varten. Ihastuttava Maileg-tuotesarja tarjoaa kauniita ja laadukkaita puuvillaisia koristenauhoja useassa erivärissä. Näiden lisäksi meiltä löydät myös erivärisiä satiininauhoja (ohut 3 mm ja paksu 12 mm). Lahjoja voi myös paketoida pieneen juuttiseen lahjasäkkiin 

Koristelun, lahjojen ja valon keskellä emme halua unohtaa joulupöydän tärkeintä asiaa – herkullista ruokaa. Tämän vuoksi haluamme vielä viimeiseksi jakaa pienen vinkin jouluiseen herkkupöytään. Herkullisen joulupöydän kruunaa ihana suussa sulava jälkiruoka. Perinteiseen suomalaiseen joulupöytään kuuluu erilaiset mausteiset kahvikakut. Ihana joulunmakuja sisältävä piimäkakku on monille suomalaisille tuttu jo lapsuudesta. Tähän kakkuun et tarvitse montaa raaka-ainetta ja sen valmistaminen onnistuu vaivatta. Voit yhden ison kakun sijaan tehdä taikinasta pienempiä kakkuja, jakamalla taikinan muffinivuokiin. Muffinikakkujen valmistaminen on mielekästä puuhaa myös perheen pienimmille. Tässä reseptissä vehnäjauhot on korvattu vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella, jotta kakku sopii varmasti koko jouluseurueelle.

(Voit valmistaa kakun myös tavalliseen tapaan käyttämällä vehnäjauhoja).

Jouluinen piimäkakku:

 175 g sulatettua voita

4 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

2 tl kardemummaa

2 tl kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl jauhettua neilikkaa

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

3 kananmunaa

3 ruokosokeria

2 ½ dl piimää

gluteenittomia korppujauhoja

voita voiteluun

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja ripottele pintaan korppujauhoja. Sulata voi ja mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää rasva, jauhot ja piimä. Sekoita nostelemalla.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista n. yhden tunnin ajan. Mikäli kakun pinta tummuu, nosta päälle leivinpaperi. Anna kakun jäähtyä kakkuvuoassa 10 minuuttia, jonka jälkeen kumoa kakku tasaiselle alustalle.
  4. Koristele halutessasi jäähtyneen kakun pinta tomusokerilla. Nauti kuuman glögin kera.

Hyvää joulun odotusta! 🎅