Tervetuloa seuraamaan meitä tänne blogin puolelle. Juhlien järjestäminen on usein aikaa vievää, jolloin hyvin laaditusta suunnitelmasta on paljon apua. Täällä blogin puolella tarkoituksenamme on kertoa uusista tuotteista ja jakaa vinkkejä tuotteiden hyödyntämiseen. Tulemme kertomaan eri juhlasesonkien trendeistä ja ennen kaikkea jakamaan inspiraatiota, jotta sinäkin voit järjestää unelmiesi juhlat. Teemme tämän syksyn ja kevään aikana eri teemoihin soveltuvia juhla-aiheisia postauksia. Haluamme auttaa sinua valinnoissasi, jotta voit viettää ikimuistoisia juhlia yhdessä läheistesi kanssa. Toivottavasti viihdyt seurassamme!

Näin iltojen pimentyessä on aika siirtyä kesän juhlista seuraavaan juhlasesonkiin. Nyt on jälleen se aika vuodesta, kun saa kaivaa esiin ne kaikista karmivimmat asut ja koristeet. Syksyn hurjin juhla, halloween on jälleen täällä!

Vietä karmivan kutkuttelevat halloween-juhlat yhdessä perheen ja läheisten kanssa. Meiltä Decora Houselta löytyy laaja valikoima koristeita. Olemme koonneet viisi halloween aiheista teemaa, joista voit valita itsellesi sopivimman tai voit yhdistellä teemoja oman makusi mukaan. Voit myös tutustua valikoimaamme oheisen linkin kautta, josta löytyy runsaasti vaihtoehtoja halloween-juhlien järjestämiseen. Olemme nostaneet muutamia tuotteita helpottamaan valintojen tekemistä ja juhlien järjestämistä.

Lasten juhlatarvikkeista Spooky Cutie -sarjan pelottavan suloiset lepakot, haamut, luurangot ja kissat sykähdyttävät pienimpiä juhlijoita. Perheen pienimmille värimaailma rakennetaan oranssin sijaan valkoisen ja vaaleanpunaisen väriyhdistelmien kautta. Suloiset lepakko-, kissa ja -luurankofoliopallot viehättävät lapsia. Foliopallot sopivat hyvin myös valokuvien rekvisiitaksi. Pyydä lapset seisomaan pallojen kanssa koristeltua seinää vasten, jolloin hurjat halloween kuvat onnistuvat takuulla.

Juhla- ja herkkupöydän koristeleminen on yksi tärkeimmistä asioista juhlien järjestämisessä. Halloween-juhlapöytään sopivat kultaiset lepakkolautaset (6 kpl) sekä vaaleanpunaiset kurpitsalautaset (6 kpl), joita voi hyvin hyödyntää myös halloween-herkkujen tarjoilussa. Lautasten kaveriksi sopivat Spooky Cutie kuviolliset paperimukit (6 kpl) ja mustat aterimet (6 hlö:lle). Ruokatilan seiniä tai jopa kattoa koristamaan voi ripustaa erilaisia koristenauhoja, kuin myös mustia, valkoisia ja vaaleanpunaisia kennopaperipalloja, jotka lisäävät jännittävää halloween tunnelmaa. Koristenauhoja löytyy niin taivaankappaleista Tähdet ja kuut, hämähäkinseitteihin ja lepakoihin. Ruokapöytään hullun karmivaa twistiä saadaan hämähäkin seitin (60 g) ja leikki hämähäkkien avulla. Lasten halloween-juhlissa villimpi meno on varmasti taattu, jonka vuoksi kannattaa varautua myös Spooky Cutie -kummitus (20 kpl) ja Lepakko (20 kpl) aiheisilla lautasliinoilla.

Isommille juhlijoille löytyy upeita Dia de los Muertos -teemaan eli vainajien muistojuhlaan soveltuvia värikkäitä pääkalloja ja koristeita. Koristele juhlatila pääkalloilmapallojen ja- koristenauhojen ja kynttilöiden avulla. Kynttilät luovat tunnelmaa näin pimeyden keskellä. Kokeile pöytäkynttilöiden lisäksi hopean värisiä tuikkukippoja (4 kpl). Puolestaan ruokapöytä koristellaan Dia de los Muertos -herkkuastioin (6 kpl), pääkallolautasin (6 kpl), kukka-aiheisten mukien (6 kpl) ja lautasliinojen (20 kpl) avulla. Ruokapöydästä saa myös näyttävän, kun ripustaa katosta eri värisiä silkkipaperikukkasia (25 cm Ø ja 35 cm Ø). Halloweenia voi myös juhlia perinteisin tavoin koristelemalla halloween-koti oranssin ja mustan väreihin. Kulta antaa myös kivan säväyksen teemaan kuin teemaan.

Halloween-juhlien huipennus on usein retki naapurustoon, jolloin lapset pääsevät esittelemään heidän upeita asujaan. ”Karkki vai kepponen” on perinne menneiltä ajoilta, kun lapset kävivät kiertelemässä naapurustossa ovelta ovelle herkkujen perässä. Halloweenin hurjan riipivä teema näkyy myös ruokatarjoiluissa. Halloween-juhlapöytää täydentämään sopii herkullinen porkkanakakku tai hieman mausteisempi amerikkalainen herkku pumpkin pie, eli kurpitsapiirakka. Myös erilaiset pikkusyötävät sopivat halloween-juhlien teemaan loistavasti. Kokeile vaikka suloisia haamumarenkeja tai vaahtokarkkeja. Suklaapusuista saa luotua myös näyttäviä muumioita, vaikkapa kakun koristeeksi ja pikkupizzat voi koristella oliivihämähäkkien avulla. Puolestaan herkulliset donitsit voi tarjoilla Let’s get Batty donitsiseinästä.

Voit myös tuunata esimerkiksi mokkapalat halloween twistillä, jolloin mokkapala saa makupariksi suussa sulavan lakritsin. Ripottele mokkapalan taikinaan lakritsin paloja ja kuorruta mokkapala lakritsikuorrutteella. Kirjaa suloiset halloween aiheiset koristeet joko tomusokerikuorrutteella tai sulatetulla valkosuklaalla. Ohjeen lakritsimokkapalaan saat blogin alaosasta.

Muita ruoka-aiheisia halloween vinkkejä löydät seuraavien blogien alta: Perinneruokaa prkl, Kinuskikissa ja Annin Uunissa. Käy tarkastamassa kuumimmat ja herkullisimmat halloweenin ruokahitit kokeneiden ruokabloggaajien sivuilta.

Instagram-sivuiltamme löydät myös ajankohtaisia vinkkejä ja uutuuksia juhlakoristeluun – käy kurkkaamassa @decorahouse. Hurjan hauskaa halloweenia kaikille! Palataan jälleen seuraavan teeman merkeissä.

Halloween mokkapalat:

Pohja:

150 margariinia

5 dl vehnäjauhoja

3/4 dl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl leivinjauhetta

4 kpl kananmunia

2 1/2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 dl maitoa

100 g lakuja (Esim. Kouvolan lakritsi) 

Valmistusohje:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Pilko lakritsi pieniksi paloiksi.
  2. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Nostele jauhot siivilän läpi joukkoon. Sekoita nopeasti käännellen.
  3. Lisää lopuksi maito ja sulanut margariini, kääntele varovasti ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele mokkapalataikinaan pilkotut lakritsin palat.
  4. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Kuorrute:

10 kpl lakritsitoffeepatukkaa (esim. Kick)

2 dl vispikermaa

3 rkl margariinia

Valmistusohje:

  1. Pilko lakritsitoffee kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 15 min koko ajan sekoitellen pohjaa myöden. Lopuksi sekoita rasva kuuman seoksen joukkoon. Levitä kuorrute kypsän ja jäähtyneen mokkapalapohjan päälle. Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa terävällä veitsellä neliön muotoisia paloja.

Koristelu:

2 dl tomusokeria

1-1 1/2 rkl vettä

  1. Sekoita tomusokeri ja vesi. Nosta massa kestävään muovipussiin. Tee pussin kulmaan pieni reikä ja pursota mokkapalanelijöihin hämähäkin seitit.
 Halloween mokkapalat